HUIDTYPE GECOMBINEERDE HUID

WAT IS EEN GECOMBINEERDE HUID?

Jouw huid is eigenlijk een combinatie van twee huidtypes. Als we uitgaan van een evenwichtige huid, bestaat een gecombineerde huid, zoals de naam al aangeeft, uit een combinatie. Daarbij ontstaat in de T-zone meestal zogenaamde seborroe, een overmatige productie van talg. Anderzijds wordt er te weinig talg geproduceerd op de wangen en soms rond de ogen. Dat betekent dat je huid vooral daar uitdroogt. Ontdek op deze pagina hoe je jouw gecombineerde huid de juiste verzorging kunt geven.

ONTDEK GESCHIKTE PRODUKTEN
KENMERKEN VAN EEN DROGE HUID

Huidconditie:

Je T-zone heeft de neiging tot glimmen, en de rest van je huid is evenwichtig tot droog.

Huidtextuur & poriën:

Op het voorhoofd, de neus en de kin heeft je huid meestal grotere poriën, mee-eters en af en toe een puistje. De wangen en de huid rond je ogen zijn vrij droog, soms zelfs met schilfertjes

Teint:

Je teint is niet gelijkmatig, de T-zone neigt naar roodheid en op je wangen ziet je huid er wat vaal uit.

Speciaal Kenmerk:

Je huid bestaat in principe uit twee huidtypes. Daarom is het belangrijk elk gebied naar behoefte te verzorgen.

TIPS VOOR JOUW GECOMBINEERDE HUID

1. Tip: Reinig je huid zachtjes.

Gebruik geen agressieve reinigingsproducten. Een milde reiniger zoals onze Reinigingsgel kun je gebruiken voor je gehele gezicht. Maak je routine compleet door 1-2 avonden per week de BHA peeling te gebruiken.

2. Tip: Verzorg de vette en droge plekken verschillend.

Een beetje extra moeite loont in dit geval. Afhankelijk van de verschillen tussen de twee huidcondities verzorg je de vette T-zone anders dan de droge wangen. Jojobaolie is bijvoorbeeld geschikt voor beide.

3. Tip: Vermijd zware crèmes.

Kies voor zo licht mogelijke huidverzorgingsproducten, zoals onze Aloë Vera Gel. Om ervoor te zorgen dat je wangen voldoende lipiden krijgen kun je ook een rijkere crème op deze zone aanbrengen, zoals onze Retinol Crème.

4. Tip: Gebruik voldoende UV-bescherming.

Hoe je ook op de zon reageert, UV-bescherming is essentieel voor je gezichtshuid. Vooral in de zomer, maar ook in de winter, wordt je huid blootgesteld aan UV-straling. Daarom kun je het beste een SPF van minstens 30 gebruiken, zoals bij onze Zonnebrandcrème.

WAT JE MOET WETEN OVER EEN GECOMBINEERDE HUID

JE HUID HEEFT MEER AANDACHT NODIG

Een gecombineerde huid is eigenlijk het meest voorkomende huidtype. Daar zijn verschillende oorzaken voor, die afhangen van je genen, hormonen en levensstijl. Hoe ouder je wordt, hoe gevoeliger je huid is voor uitdroging, vooral op de wangen en rond de ogen.
Het goede nieuws is dat je met de juiste en vooral gerichte verzorging je huid weer in balans kunt brengen. Het is belangrijk om de conditie van de verschillende zones precies te herkennen, en om de geschikte producten en werkzame stoffen te vinden. Retinol is bijvoorbeeld bijzonder doeltreffend voor zones in het gezicht die naar onzuiverheden neigen, en draagt bij aan de regeneratie van je huid. Hyaluron, met zijn waterbindende eigenschappen, is ook een optimale vochtinbrenger, vooral voor de droge delen van het gezicht.

IN WELKE CONDITIE IS JE HUID?

Je hebt een gecombineerde huid en die reageert momenteel ongewoon? Dat is normaal, want per slot van rekening maakt je huid de hele dag al jouw bezigheden mee. Huidtypes zelf zijn voornamelijk genetisch bepaald en hebben vaak ook invloed op de conditie van de huid. Elk huidtype heeft dus andere behoeften. Je kunt bijvoorbeeld een vochtarme, gevoelige of rijpe gemengde huid hebben.
Of het nu gaat om een weersverandering, stress, ouder worden, hormonen, een verandering in dieet - de redenen voor een veranderde huidconditie zijn talrijk en gevarieerd, maar je kunt er veel aan doen als je de oorzaak kent.