HUIDTYPE EVENWICHTIGE HUID

WAT IS EEN EVENWICHTIGE HUID?

Met een evenwichtige huid is je huid in ideale conditie. Je huid heeft een gezonde huidbarrière en ziet er fris uit. Poriën zijn nauwelijks zichtbaar en de textuur van je huid is egaal, zacht en glad. Wetenschappelijk betekent dit dat je huid precies de juiste hoeveelheid talg en zweet produceert en dus gewoon gezond is.

ONTDEK GESCHIKTE PRODUCTEN
KENMERKEN VAN EEN EVENWICHTIGE HUID

Huidconditie:

Je huidoppervlak is evenwichtig, stevig, zuiver en niet gevoelig.

Huidtextuur & poriën:

Je huidtextuur is egaal, je poriën zijn fijn tot nauwelijks zichtbaar en je huid voelt fluweelzacht aan.

Teint:

Je teint is egaal en ziet er natuurlijk en gelijkmatig fris uit, zelfs zonder make-up.

Speciaal kenmerk:

Je huid heeft niet veel nodig en is in de basis niet erg gevoelig. Maar juist daarom moet je oppassen dat je niet te veel verzorgingsproducten gebruikt.

TIPS VOOR EEN EVENWICHTIGE HUID

1. Tip: Reinig je huid zachtjes.

Gebruik elke ochtend en avond milde oppervlakteactieve stoffen of onze Reinigingsolie. Deze beschermt je huidbarrière en verwijdert zacht en grondig vuil van je huid.  Zo blijft je huid stralend mooi.

2. Tip: Gebruik geen agressieve verzorgingsproducten.

Verzorg je huid met natuurlijke, regenererende en goed verdraagbare ingrediënten. Let daarbij vooral op producten die je huid echt meerwaarde bieden - en niet alleen maar doen alsof. Met onze dagcrème heb je alles wat goed is voor jouw huid.

3. Tip: verzorg niet te veel.

Meer is niet altijd beter en kan je huid irriteren. Met ondersteunende producten geef je haar wat ze nodig heeft. Af en toe een voedend, beschermend masker, zoals onze Hennepolie of ons Antioxidant Masker en je huid blijft in balans.

4. Tip: Bescherm je huid.

Wanneer de eerste sporen van huidveroudering zichtbaar worden, verschilt van persoon tot persoon. Ondersteun je huid al vroeg, vanaf ongeveer 25 jaar, met voldoende UV-bescherming, antioxidanten en vocht. Ons Vitamine C Serum helpt daarbij.

WAT JE MOET WETEN OVER EEN EVENWICHTIGE HUID

GOED NIEUWS: JE HUID IS GELUKKIG.

Er zijn eigenlijk niet veel mensen met een evenwichtig huidype. En het betekent ook niets anders dan dat je huid in balans en in topconditie is. Dat is echt iets om blij mee te zijn. Maar af en toe kan, zelfs met een evenwichtige huid, de balans verstoord worden door invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld door verkeerde, te agressieve of gewoon te veel verzorging. Hormonen, stress of een ongezond dieet spelen ook een rol.
Het is jouw taak om het evenwicht van je huid te bewaren. Probeer in je dagelijkse routine je huid niet onnodig te irriteren en ondersteun haar waar ze dat echt nodig heeft.

KOM MEER TE WETEN OVER DE CONDITIE VAN JE HUID

Lijkt jouw evenwichtige huid soms meer verzorging nodig te hebben dan normaal? Dat kan gebeuren. Bijvoorbeeld wanneer de seizoenen veranderen en je huid na veel frisse lucht en zon weer moet wennen aan droge verwarmingslucht. Of wanneer je bijzonder gestrest bent. Er kunnen veel oorzaken zijn voor de verandering in de conditie van je huid.
De huidtypes zelf zijn genetisch bepaald en kunnen ook bij een evenwichtige huid van tijd tot tijd veranderingen veroorzaken. Onze huid is net zo individueel als wij. Zo kun je bijvoorbeeld een vochtarme, gevoelige of rijpere evenwichtige huid hebben.
Wat de conditie van je huid ook beïnvloedt, het is belangrijk dat je de oorzaken herkent.
Meer informatie over jouw individuele huidtype en -conditie krijg je bij onze huidconsulatie.