HUIDCONDITIE ONZUIVERE HUID

WAT IS EEN ONZUIVERE HUID

Een onzuivere huid is een huidconditie die meestal voorkomt bij een vette huid. De huid is gevoelig voor mee-eters en ontstoken rode puistjes. Deze huidconditie wordt door veel verschillende factoren veroorzaakt. Leefstijl, dieet, maar ook gewoon hormonen spelen een grote rol. Het goede nieuws is: Een onzuivere huid kan na verloop van tijd verbeteren en zelfs helemaal verdwijnen.

GESCHIKTE PRODUCTEN ONTDEKKEN
KENMERKEN VAN EEN ONZUIVERE HUID

Huidconditie:

De huid heeft vaak een glimmende laag over het hele gezicht en is gevoelig voor puistjes en zelfs acne.

Huidtextuur en poriën:

Typisch voor de textuur van je huid zijn grotere poriën en een neiging tot mee-eters, puisten en puistjes.

Teint:

De teint is meestal glanzend, ziet er vaak oneffen uit en heeft rode plekken door onzuiverheden.

Bijzonderheid:

Het belangrijkste voor je huid is een dagelijkse, grondige reiniging en een lichte, evenwichtige verzorging.

TIPS VOOR EEN ONZUIVERE HUID

1. Tip: Reinig je huid regelmatig en grondig.

Mensen met een onzuivere huid gebruiken vaak make-up om het te verdoezelen. Daarom is het belangrijk je gezicht te reinigen, vooral 's avonds. Gebruik onze Reinigingsgel en als je wilt het Rozenwater.

2. Tip: Raak je gezicht niet aan.

Om te voorkomen dat je nog meer vuil op je toch al geïrriteerde huid krijgt, probeer je te voorkomen dat je je gezicht teveel aanraakt. Want elke aanraking brengt bacteriën naar de huid en kan leiden tot verdere onzuiverheden en ontstekingen.

3. Tip: Maak een plan - en hou je eraan.

Routine is essentieel voor de verzorging van een onzuivere huid. Dat betekent dat je best een goed zorgplan maakt. Disciplineer jezelf om je er altijd aan te houden. Wat je huid nu het meest nodig heeft is betrouwbaarheid.

4. Tip: Attentie, spoilers: Eerste verslechtering.

Omdat je huid enige tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuwe verzorgingsroutine, kan je huidconditie in het begin verslechteren. Je moet een beetje geduld hebben, maar het duurt meestal niet lang.

WAT JE MOET WETEN OVER EEN ONZUIVERE HUID

ONZUIVERE HUID WIL HERSTELLEN

Een onzuivere huid kan om verschillende redenen ontstaan en komt vaak voor bij adolescenten tijdens de puberteit. Meestal ligt de combinatie van overmatige talgproductie en keratinisatie aan de basis van micro-inflammaties van talgklieren en haarzakjes. Te veel talg is een broedplaats voor sommige bacteriën die op onze huid zitten. Propionibacterium acnes, de naamgever van acne, voelt zich hier bijzonder thuis en metaboliseert aan de lopende band vetzuren.

Naast een goede huidverzorging spelen ook je voeding, levensstijl, hormonen en genen een belangrijke rol bij het ontstaan en de aanpak van acne.

De sleutel hier is om de talgproductie weer in balans te krijgen. Gebruik nooit uitdrogende reinigingsproducten met een hoog alcoholgehalte. Onze Reinigingsgel is precies de juiste keuze om je huid op milde wijze te ontdoen van vuil.

Om je huid speciale aandacht te geven, is ons Kleimaskerook geschikt. Het bevrijdt ze van mee-eters en schilfers en vermindert ontstekingen.

Met onze huidverzorgingsroutine voor de onzuivere huid kun je onzuiverheden egaliseren, micro-inflammaties elimineren en het uiterlijk van je huid merkbaar verbeteren.

LEER MEER OVER JE HUIDTYPE

Elke huidconditie hoort bij een bepaald huidtype. Terwijl je huidconditie zeer variabel is en vaak kan veranderen, is uw huidtype vaak genetisch bepaald.

Een onzuivere huid komt meestal voor in combinatie met een vette huid, omdat een overmatige talgproductie een broedplaats is voor bacteriën op onze huid. Vooral bij een onzuivere huid speelt je huidtype een grote rol. Alleen zo kun je je huid verzorgen zoals ze wil en puistjes en mee-eters voorkomen.

Bepaal je huidtype en gebruik onze test om erachter te komen wat je individuele huidverzorgingsroutine is voor de behoeften van je huid.