DE VOCHTARME HUID

WAT IS EEN VOCHTARME HUID?

Een vochtarme huid wordt vaak toegeschreven aan een droge huid. Terwijl een droge huid een genetisch bepaald huidtype is, is een vochtarme huid een tijdelijke aandoening die bepaald wordt door een te weinig aan water in de huid en die verergerd wordt door invloeden van buitenaf. De reden hiervoor is meestal een aangetaste, schrale huidbarrière, die de verdamping van vocht bevordert. Dit maakt de huid fijnporig, dun en geeft een schilferig of ruw gevoel.

ONTDEK DE PASSENDE PRODUCTEN
DE KENMERKEN VAN EEN VOCHTARME HUID

Huidconditie:

Je huid is dun en droog. Je hebt een ruwe en droge huid.

Huidtextuur en poriën:

Je huid heeft fijne poriën en heeft droge schilfers.

Teint:

Je teint is nogal bleek en ziet er schraal uit.

TIPS VOOR JE VOCHTARME HUID

1. Tip: Eerst peelen, dan hydrateren.

Het is belangrijk dat je verzorging tot diep in de huid gaat. Ideaal is dus een regelmatige, niet-mechanische peeling zoals de AHA Peeling. Het verwijdert dode cellen en verhoorning, zodat bijvoorbeeld het Hyaluron Concentraat beter geabsorbeerd kan worden.

2. Tip: Breng hyaluron aan op een vochtige huid.

Om watermoleculen direct aan het huidoppervlak te binden, breng je het Hyaluron Concentraat op de vochtige huid. Dus het gaat het direct in de huid. Gebruik dan de Jojoba Olie om het vocht effectief te houden.

3. Tip: Drink genoeg.

Je moet je uitgedroogde huid niet alleen van buitenaf hydrateren, maar ook van binnenuit. Drink daarom dagelijks 2-3 liter water of ongezoete thee. Je zult versteld staan hoe snel je effect merkt - zonder crème te gebruiken.

4. Tip: Gebruik uv-bescherming.

Een vochtarme huid heeft meestal last van een aangetaste huidbarrière. Het is daarom van essentieel belang om verdere schade te voorkomen en elke dag een aanvullende zonnebrandcrème te gebruiken, zoals Zonnebrandcrème met tenminste SPF 30.

WAT JE ABSOLUUT MOET WETEN OVER EEN VOCHTARME HUID

JE HUID WIL VOORAL ÉÉN DING: MEER VOCHTIGHEID

De conditie van de vochtarme huid is vaak niet zo gemakkelijk te herkennen. Om er zeker van te zijn dat je deze huidconditie hebt, kun je een klein testje doen. Hydrateer je huid een paar dagen. Voelt het nog steeds droog aan, dan is de huid waarschijnlijk uitgedroogd.

De oorzaak van een vochtarme huid ligt vaak in een aangetaste, schrale huidbarrière. Dit betekent dat vocht niet meer goed kan worden opgeslagen in je huid. Deze aandoening wordt meestal veroorzaakt en versterkt door invloeden van buitenaf, zoals het klimaat, je dieet of hormonale schommelingen.

Je huid wil vooral één ding: Veel vocht en een steun om het ook vast te houden. Hyaluron helpt je huid precies daar waar het nodig is. Een olie zoals onze amandelolie beschermt je huid ook duurzaam en versterkt het effect van je vochtinbrengende crème.
Onze routine voor de vochtarme huid geeft je een stralende en frisse teint.

LEER MEER OVER JE HUIDTYPE

Elke huidconditie hoort bij een bepaald huidtype. Terwijl je huidconditie variabel is en kan veranderen, is je huidtype meer een genetische aanleg.

Hoewel een vochtarme huid vaak wordt verward met een droge huid, komen deze huidconditie en dit huidtype niet noodzakelijkerwijs samen voor. Een vochtarme huid kan zelfs behoren tot een vet huidtype. De combinatie produceert meestal een extra hoeveelheid talg om het gebrek aan vocht te compenseren.

Om je huid te begrijpen is het belangrijk dat je naast je huidconditie ook je huidtype kent, zodat je de behoeften van je huid volledig kunt aanpakken.