ACTIEF INGREDIËNT VITAMINE C

Dit is echt een topper!

Niet alleen ons hele organisme profiteert van de waarschijnlijk meest bekende vitamine, maar ook onze huid is blij met de vitamineboost. Naast de verstevigende en regenererende werking heeft vitamine C ook een directe invloed op het uiterlijk van de huid: het vermindert pigmentvlekken en puistjes en zorgt als effectieve antioxidant voor een natuurlijk stralende teint. Ontdek hier hoeveel goeds er precies met vitamine C op je wacht.

WAT IS VITAMINE C?

Vitamine C (of ascorbinezuur) behoort tot de wateroplosbare vitamines en is betrokken bij vele stofwisselingsprocessen in het lichaam. Het is onder andere nodig voor de opbouw van bindweefsel, botten en tanden. Vitamine C dient daarbij als een zogenaamde essentiële cofactor van de betrokken enzymen. Voor onze huid is het stimulerende effect op de vorming van elastine, fibronectine en proteoglycaan bijzonder relevant. Want dit is precies hoe vitamine C zorgt voor gezond en stevig bindweefsel.

Vitamine C heeft ook invloed op de concentratie van hyaluronzuur. De beschermende functie ervan remt de afbraak van hyaluronzuur, die kan worden veroorzaakt door ontstekingsprocessen of een hoge zuurgraad in de huid. De antioxiderende werking ruimt schadelijke verbindingen zoals vrije radicalen en reactieve zuurstofsoorten uit de weg en remt negatieve processen.