HUIDTYPE VETTE HUID

WAT BETEKENT EEN VETTE HUID?

Een vette huid heeft een evenwichtige verzorging nodig. Ze heeft de neiging om meer talg en zweet te produceren. Dit is de oorzaak van een glimmend gezicht en vergrote poriën. Er ontstaan vaak mee-eters, die zich ook tot acne kunnen ontwikkelen als je daar aanleg voor hebt. Om de positieve eigenschappen van de vette huid te benadrukken: ze is zeer resistent en beter bestand tegen invloeden van buitenaf dan andere huidtypes.

ONTDEK GESCHIKTE PRODUCTEN
KENMERKEN VAN JOUW VETTE HUID

Huidconditie:

Je huid glimt vaak over je hele gezicht en is gevoelig voor puistjes of zelfs acne.

Huidtextuur & poriën:

Typisch voor de textuur van je huid zijn grotere poriën en een neiging tot mee-eters, puistjes en pukkeltjes.

Teint:

Je teint neigt tot glimmen, ziet er vaak oneffen uit en heeft rode plekken door onzuiverheden.

Speciaal kenmerk: 

Het belangrijkste voor jouw huid is een dagelijkse, grondige reiniging en een lichte, evenwichtige verzorging.

TIPS VOOR JOUW VETTE HUID

Tip 1: Reinig je huid voorzichtig.

Een regelmatige, maar zachte reiniging is voor jou het allerbelangrijkste. Want bacteriën voelen zich bijzonder op hun gemak in het teveel aan talg en kunnen daardoor onzuiverheden bevorderen. Reinig je vette huid dus bij voorkeur voorzichtig, bijvoorbeeld met onze Reinigingsgel.

2. Tip: Jouw magische formule: olie tegen olie.

Volgens het homeopathische basisprincipe "het gelijksoortige genezen door het gelijksoortige" voeg je gewoon enkele druppels Arganolie of Squalaan toe aan bijvoorbeeld een Aloë Vera Gel. Zo wordt de oorzaak van een vette huid, overtollig talg, bestreden.

3. Tip: Peel je huid met salicylzuur.

Salicylzuur dringt diep door. Het helpt de buitenste laag huidcellen te exfoliëren en te vernieuwen en opent de poriën voordat er puistjes ontstaan. Omdat de vette huid erg veerkrachtig is, kun je tot drie keer per week een BHA Peeling gebruiken.

4. Tip: Retinol voor de vette huid.

De vitamine Retinol reguleert merkbaar de talgproductie en gaat verstopte poriën, ontstekingen en puistjes tegen. De Retinol die wij gebruiken is bijzonder zacht voor je huid - maar heeft bijzonder veel effect.

WAT JE MOET WETEN OVER EEN VETTE HUID

HOE VERZORG JE JE VETTE HUID?

Een vette huid komt voor bij ongeveer 20-30% van de jongeren vanaf de puberteit, omdat de talgklieren zich pas onder invloed van hormonen gaan ontwikkelen. In de loop van het leven normaliseert dit meestal weer. Het is belangrijk om te weten of jouw huid eerder vochtarm en vet is, of voldoende gehydrateerd is. Als je huid vaak droog en trekkerig aanvoelt maar door veel talg toch vaak glimt is dat een teken van een vochtarme huid.
Wat de vette huid nodig heeft is een evenwichtige verzorging. Dit zal je helpen je huid weer in balans te brengen en de talgproductie te reguleren. Voor een iets rijker gevoel is onze huidvriendelijke Retinol Creme geweldig. Het verfijnt de huidstructuur en ondersteunt de regeneratie. Maar voor jouw veerkrachtige huid zijn andere actieve ingrediënten zoals Niacinamide in in ons serum de ideale ondersteuning.

KOM MEER TE WETEN OVER DE CONDITIE VAN JE HUID

Eigenlijk is je huid nogal vet, maar de laatste tijd is ze gevoeliger dan normaal? Externe omstandigheden, levensstijl en eetgewoonten kunnen redenen zijn waarom je huid niet alleen vet is, maar bijvoorbeeld ook zeer gevoelig of bijzonder onzuiver. Bij elk huidtype hoort een huidconditie. Jouw vette huid kan bijvoorbeeld ook een rijpe, onzuivere, gevoelige of zelfs vochtarme huidconditie hebben. Een onzuivere huid komt echter het meest voor bij een vette huid.