ACTIEF INGREDIËNT HYALURON

Mocht het je nog niet opgevallen zijn: wij houden van hyaluron!

Tot in de kleinste moleculen. Want juist deze stof is verantwoordelijk voor het opnemen van waardevol vocht in je huid, houdt het daar en zorgt zo voor de best mogelijke verzorging op lange termijn. Wanneer je huid goed gehydrateerd is worden fijne lijntjes en rimpels opgevuld, roodheid verminderd en droogte in balans gebracht. Wil je nog meer weten? Lees dan direct verder!

WAT IS HYALURON?

Hyaluronzuur behoort tot de polysacchariden en bestaat uit een lange keten van zich herhalende disaccharide-bouwstenen. Een hyaluronzuurketen kan uit wel 50.000 van deze bouwstenen bestaan. De afzonderlijke ketens trekken elkaar aan en vormen zo een fijnmazig netwerk. Als een soort spons kan hyaluronzuur dus grote hoeveelheden water binden en opslaan.

Ons lichaam gebruikt deze eigenschap om zelf hyaluronzuur aan te maken en het juist daar te gebruiken waar veel water moet worden vastgehouden, bijvoorbeeld in het oog of in de gewrichten. Maar vooral in de intercellulaire ruimtes in de huid. Hier vormt het een gelachtige matrix in de lederhuid waarin collageenvezels en fibroblasten zijn ingebed. Samen met deze eiwitten zorgt hyaluronzuur voor structuur en veerkracht.