HUIDCONDITIE RIJPE HUID

WAT IS EEN RIJPE HUID?

Een rijpe huid is een huidconditie die we allemaal bereiken. Sommige eerder, andere later. Wanneer je huid de eerste tekenen van veroudering begint te vertonen, hangt af van veel verschillende factoren. In de regel begint de huidveroudering op 25-jarige leeftijd. De eerste tekenen worden meestal zichtbaar tussen de leeftijd van 30 en 40 jaar. Dan begint de huid spanning en elasticiteit te verliezen, wordt dunner en voelt droog aan. De juiste verzorging voor de rijpere huid geeft je een heerlijk huidgevoel.

GESCHIKTE PRODUCTEN ONTDEKKEN
DE KENMERKEN VAN EEN RIJPE HUID

Huidconditie:

Je huid is erg gevoelig en droog. Het is strak en mist elasticiteit.

Huidtextuur en poriën:

Je huid is ruw. Rimpels, lijnen en soms pigmentvlekken zijn zichtbaar.

Teint:

Je teint is nogal bleek en je huid ziet er vaal uit omdat ze te weinig kleur heeft.

Bijzonderheid:

Maak je geen zorgen: Een rijpe huid is heel normaal en komt bij alle mensen wel eens voor.

TIPS VOOR DE VERZORGING VAN DE RIJPERE HUID

1. Tip: Gebruik elke dag uv-bescherming.

Bescherm uzelf tegen uv-stralen, want die dragen in hoge mate bij tot huidveroudering. Ze vernietigen de collageenstructuur, verhogen de rimpels en veroorzaken pigmentvlekken. Daarom is het essentieel dat je Zonnebrandcrème in je huidverzorgingsroutine gebruikt.

2. Tip: Laat antioxidanten op je huid komen.

Vitamine A, C en E zijn essentieel voor je huid. Ze beschermen tegen ontstekingsreacties en voorkomen de vernietiging van bindweefsel. Geef uw huid de frisheid die ze nodig heeft met onze Vitamine C Serum en verminderen rimpels en pigmentatie.

3. Tip: Vochtigheid, vochtigheid, vochtigheid.

De productie van hyaluronzuur neemt met de jaren af en de rijpere huid verliest snel vocht. Geef uw huid een oppepper met de Hyaluron Concentraat, Aloë Vera Gel of Aloë Vera Spray vocht terug. Hierdoor ziet het er merkbaar steviger en voller uit.

4. Tip: Geef je huid de tijd om te herstellen.

Ondersteunt je huid bij regeneratie en celvernieuwing. Vooral retinol wordt aanbevolen, omdat het de talgproductie reguleert en zelfs het huidverouderingsproces kan stoppen. Hiermee kun je echt voelen hoe je huidstructuur opnieuw wordt opgebouwd.

WAT JE MOET WETEN OVER DE RIJPERE HUID

HOE VERWEN JE DE RIJPERE HUID?

Een rijpe huid is heel normaal en ontwikkelt zich bij iedereen vroeg of laat. Huidveroudering begint meestal op 25-jarige leeftijd. Wanneer je de eerste tekenen merkt, hangt echter af van je genen en hoe je met de zonnestralen omgaat. De veroudering van je huid is een volkomen natuurlijk proces. Het belangrijkste is dat je je lekker in je vel voelt. Egaliseer je teint, verminder fijne lijntjes en geef je huid een gezonde gloed met onze huidverzorgingsroutine voor een rijpere huid.

WANNEER BEGIN JE MET DE JUISTE ZORG?

Geef je huid de aandacht die ze verdient. Preventie en een goede verzorging zijn de beste manier om lang een stralende, frisser uitziende huid te hebben. Verwen je huid met gerichte en voedende verzorging.

Zonneschade kan vroegtijdige ontwikkeling van rimpels en pigmentvlekken veroorzaken, vooral bij de rijpere huid. Daarom is een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 een echte weldaad voor je huid in de zomer. Onze Aloë Vera Gel is ook een geweldige metgezel voor in de zomer. Het kalmeert de gestreste huid na het zonnebaden en geeft haar veel vocht.LEER MEER OVER JE HUIDTYPE

Elke huidconditie hoort bij een bepaald huidtype. Terwijl je huidconditie zeer variabel is en vaak kan veranderen, is je huidtype vaak genetisch bepaald.

Aangezien een rijpe huid een huidconditie is die we allemaal op een bepaald moment bereiken, is elke combinatie met een huidtype mogelijk. Vooral bij een droge huid ontstaan snel droogterimpels die de tekenen van veroudering versterken.

Om je huid holistisch te begrijpen, is het belangrijk dat je naast je huidconditie ook je huidtype kent, zodat je de behoeften van je huid volledig kunt aanpakken.