MAATSCHAPPELIJKE BETROKKENHEID
WE WILLEN WAT VAN ONS GELUK TERUGGEVEN.
Voor ons is het vanzelfsprekend om iets terug te geven. Meer precies, een deel van ons economisch succes. Daarom gaat 1% van onze omzet naar het milieu, waaronder sociale en ecologisch betrokken organisaties.
We zijn er dan ook van overtuigd dat we met kleine en grote stappen ertoe kunnen bijdragen, de wereld elke dag een beetje beter te maken.
HOE WE ENGAGEMENTEN SELECTEREN
Alle projecten die we ondersteunen zijn zorgvuldig geselecteerd en liggen ons na aan het hart. Bij de keuze van geschikte projecten laten we ons leiden door criteria die voor ons relevant zijn. We letten er bijvoorbeeld op, alleen projecten te selecteren waar in het beste geval ten minste 80% van de donaties rechtstreeks naar het project gaat, die een eerlijke, open communicatie voeren en regelmatig updates publiceren. Daarnaast oriënteren wij ons aan de voor ons belangrijke Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, kortweg SDG's.
WIJ ZETTEN ONS WERELDWIJD IN
Omdat onze grondstoffen afkomstig zijn van over de hele wereld, stopt ons engagement niet bij de landsgrenzen. Op deze wereldkaart kun je zien waar de projecten die wij momenteel ondersteunen zich bevinden. Klik gerust op het project waarover je meer te weten wilt komen.
HUIDIGE PROJECTEN
1. ONZE SCHOLEN IN NTAMBO, MALAWI
Mensen helpen zichzelf te helpen – de meest verstandige manier om sociale ongelijkheden en uitdagingen op een duurzame manier aan te pakken. Zo ziet onze oprichter Benedikt het ook. Daarom hebben we er al vroeg voor gekozen, een Primary School te bouwen in Malawi, een van de armste landen ter wereld, om kinderen en jongen mensen toegang tot onderwijs te bieden. Onze Secondary School er vlak naast, zal binnenkort worden gebouwd.
Bijdrage aan:
2. EÉN PRODUCT = ÉÉN BOOM VOOR MADAGASKAR
Zoals je waarschijnlijk weet, planten we voor elk verkocht JUNGLÜCK-product tot nu toe, in samenwerking met Eden Reforestation Projects, een mangrove in Madagaskar. Sinds we het project ondersteunen, dus sinds 2018, zijn er al bijna 2 miljoen bomen geplant.
We werken echter al aan een nieuw concept voor ons engagement, waarover we je uiteraard op de hoogte zullen houden.
Hier vind je meer informatie over het project
Bijdrage aan:
3. SCHOON DRINKWATER VOOR IEDEREEN
Ongeveer twee miljard mensen in de wereld hebben nog steeds geen toegang tot schoon drinkwater. Om aan water te komen, moeten de mensen vaak lange afstanden afleggen, zoals in Kono in Sierra Leone. Vaak is er alleen bovengronds water uit rivieren en meren, dat eerst op open vuur moet worden gekookt voordat het zonder problemen kan worden gebruikt. Dit veroorzaakt rook die schadelijk is voor de gezondheid en waarbij broeikasgassen vrijkomen. Dit is niet goed voor het milieu en ook niet voor de gezondheid van de mensen.
Met het Gold Standard-gecertificeerde klimaatbeschermingsproject "Clean Drinking Water" in Kono, Sierra Leone, compenseren wij samen met ClimatePartner de uitstoot van onze bedrijfs- en productvoetafdruk.
Bijdrage aan:
4. JUNGLÜCK TEGEN DIERPROEVEN
Gelukkig zijn dierproeven voor cosmetische producten sinds 2013 verboden in de EU. Omdat er hier echter ook enkele mazen in de wet zijn, vragen wij naar bewijs bij alle betrokken partijen in onze toeleveringsketen en kunnen we bevestigen: Onze producten en hun grondstoffen zijn niet getest op dieren en bevatten ook geen dierlijke bestanddelen. Dit wordt ook bevestigd door onze "PETA Approved Vegan Global Animal Test Policy" certificering, die we sinds oktober 2021 hebben.
Omdat het voor ons niet voldoende is om ons 'alleen' maar uit te spreken tegen dierproeven, omdat het welzijn van alle levende organismen gewoon heel belangrijk voor ons is, steunen we de vereniging Ärzte gegen Tierversuche e.V. met een ondersteunend lidmaatschap. Daarnaast konden we nog eens € 1150 doneren tijdens onze Geluksweek 2020 dankzij jullie steun.
Bijdrage aan:
5. TEGEN DE VLOED AAN PLASTIC
Wij eisen: minder plastic, meer milieubescherming! Feit is dat er in 2050 meer plastic dan vissen in de oceanen zal zwemmen. Een probleem waar we allemaal mee te maken hebben! Daarom proberen we met onze producten zoveel mogelijk plastic te vermijden – helaas kunnen we plastic nog niet helemaal verbannen, maar we hopen dat we snel een oplossing vinden voor deze uitdaging.
Onze verzenddozen zijn al 100% plasticvrij en gemaakt van gerecyclede papiervezels. We compenseren de onvermijdelijke uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt door de productie van onze verzenddozen via het klimaatbeschermingsproject "Clean Oceans" in Haïti, Indonesië, Brazilië en de Filippijnen, dat wordt uitgevoerd door de organisatie Plastic Bank. Zo kunnen we een project steunen dat lokale bewoners ondersteunt in de strijd tegen plasticvervuiling.
Lees er hier meer over.
Bijdrage aan:
LIDMAATSCHAPPEN
Om de systemische verandering naar meer duurzaamheid te creëren, werken wij samen met enkel andere mensen & organisaties.
#STRONGERTOGETHER MET STARTUPS FOR TOMORROW
Wij zijn mede-oprichters van de vereniging Startups For Tomorrow. Samen met gelijkgestemde start-ups willen we duurzame bedrijven en producten een podium bieden, tips geven voor een groenere levensstijl, interdisciplinair netwerken, demonstraties bezoeken en acties en petities lanceren. Want samen moeten en kunnen we iets veranderen om ons doel te bereiken: een duurzamere en gezondere wereld waarin sociaal en ethisch ondernemen geen visie maar realiteit is.
De Allianz für Entwicklung und Klima is opgericht om financiële middelen te mobiliseren van particulieren, verenigingen, instellingen en bedrijven, die naar de internationale klimaatbescherming gaan. Het overkoepelende doel is het bereiken van het Klimaatakkoord van Parijs.
Bijdrag aan:
WAT ZIJN SDG'S?
De 17 doelen (SDGs) voor de duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties vormen een ambitieuze politieke agenda die tot doel heeft om wereldwijd een duurzame transformatie te stimuleren op basis van ecologische, sociale en economische doelen. De daarin vervatte doelstellingen zijn zowel van toepassing op geïndustrialiseerde landen als op ontwikkelingslanden en geïndustrialiseerde derden landen. Naast het doel om armoede en honger wereldwijd terug te dringen, staan bijvoorbeeld milieubescherming, de steun voor gelijkheid, het verbeteren van de gezondheid, het bevorderen van innovatie en nog veel meer op de agenda.
Hier lees je meer over de individuele doelen.