HUIDTYPE DROGE HUID

WAT BETEKENT DROGE HUID IN HET GEZICHT?

Je droge gezichtshuid heeft veel aandacht nodig. Het wordt ook wel een vetarme-droge huidconditie of sebostase genoemd. De oorzaak van een droge huid is een sterk verminderde talgproductie. Het maakt de beschermende hydrolipidenfilm van je huid onstabiel omdat de waterbindende eigenschap van talg ontbreekt. Daarom heeft je droge gezichtshuid meestal fijne poriën en is ze schilferig, ruw en vooral dun. Hierdoor is je huid meestal erg gevoelig.

ONTDEK GESCHIKTE PRODUCTEN
KENMERKEN VAN EEN DROGE HUID

Huidconditie:

Je gezichtshuid voelt vaak strak aan en heeft hier en daar ruwe en schilferige plekjes. Ze reageert vaak gevoelig en ziet er uit als porselein.

Huidtextuur & poriën:

Je poriën zijn fijn, je hebt nauwelijks mee-eters, en je gezichtshuid is hier en daar ruw en schilferig.

Teint:

Je teint is vaak dof en nogal bleek.

Speciaal kenmerk:

Je huid is veeleisend en heeft gerichte en vooral rijke ondersteuning nodig. Bescherm je huid tegen te veel vochtverlies door ze niet te lang aan water bloot te stellen.

TIPS VOOR JOUW VERZORGING

Tip 1: Reinig je huid slechts éénmaal per dag.

Voor jouw huid is minder zeker meer, Was je huid alleen 's avonds voor het slapen gaan met lauw water en het reinigingsproduct van jouw keuze. 's Ochtends hoef je dan alleen nog grondig te reinigen met onze Gezichtstoner.

2. Tip: Gebruik alleen lauw water.

Te heet water beschadigt de natuurlijke beschermlaag van je huid. Was je droge huid daarom niet te heet, om haar niet verder te belasten. Dit geldt trouwens voor je hele lichaam.

3. Tip: Meng olie met je crème.

Oliën die je toevoegt aan je huidverzorging kunnen de functie van het ontbrekende talg overnemen en bovendien een beschermende, soepele film vormen. Meng gewoon 2-3 druppels van bijvoorbeeld Amandelolie of Arganolie met 1-2 pompjes Hyaluron Dagcrème.

4. Tip: Gebruik voldoende UV-bescherming.

Hoe je ook op de zon reageert, UV-bescherming is essentieel voor je gezichtshuid. Vooral in de zomer, maar ook in de winter, wordt je huid blootgesteld aan UV-straling. Daarom kun je het beste een SPF van minstens 30 gebruiken, zoals bij onze Zonnebrandcrème.

WAT JE MOET WETEN OVER EEN DROGE HUID

HOE VERWEN JE JE DROGE HUID?

Een droge gezichtshuid is bijzonder gevoelig en dun. Er zijn verschillende externe en interne oorzaken die dit huidtype bevorderen. Dit zijn bijvoorbeeld het weer, je eetgewoonten, werk waarbij je in contact komt met chemische stoffen of zelfs huidziekten. Vooral voor de minder beschermde huid is het belangrijk te letten op de actieve bestanddelen in je huidverzorging. OnzeAloë Vera Spray zou je bijvoorbeeld dagelijks kunnen gebruiken. Spray een beetje op je gezicht wanneer je huid schilferig of ruw aanvoelt. Zo geef je de huid een extra vochtboost.
Om je huid meer in balans te brengen is het belangrijk de ontbrekende talg te vervangen. Voor de droge gezichtshuid zijn hydraterende gezichtscrèmes zoals onze Duo ideaal. Onze gerichte verzorgingstips zullen je helpen het vetgehalte van je huid te verhogen en verdere uitdroging te voorkomen.

KOM MEER TE WETEN OVER DE CONDITIE VAN JE HUID

DJe hebt een droge huid, maar soms ook andere huidproblemen? Je huid is soms erg gevoelig, of je hebt last van huidirritaties of onreinheden? Bij elk huidtype hoort een variabele huidconditie die ook de nodige invloed heeft. Er zijn heel veel factoren die invloed hebben op de conditie van je huid. Vooral in de winter wordt talg dikker door de kou waardoor je huidconditie nog verder verslechtert. Ook je leeftijd speelt een belangrijke rol bij de conditie van je huid.
Vaak wordt het huidtype droge huid ook verward met de huidconditie vochtarme huid. Terwijl de droge huid vooral een tekort aan talg heeft, wil de vochtarme huid niets anders dan extra vocht. De opvallende verschillen zijn in veel gevallen schilferige of jeukende plekken op het gezicht, die een indicatie zijn van een droge huid.
Het maakt niet veel uit of jouw droge huid nu een vochtarme, rijpe, gevoelige of onzuivere huidconditie heeft. Het belangrijkste is dat je dan de juiste zorg gebruikt.

Meer informatie over jouw individuele huidtype en -conditie krijg je bij onze huidconsulatie.