De juiste volgorde - Layering

March 29, 2021

De juiste volgorde - Layering

by Lotte van Gend

Onze huid laat ons elke dag een nieuwe kant van onszelf zien. Het geeft ons een glimp van hoe wij ons van binnen voelen en biedt ons bovenal bescherming tegen de dagelijkse uitdagingen. Veel behoeften en veel open vragen - Welke zorg past echt bij mij?


Huidverzorging is een proces- en deze zin hebben wij bij junglück ter harte genomen! Daarom hebben wij een assortiment ontwikkeld dat door gerichte "mix & match" voor iedereen de juiste huidverzorging kan zijn! Hoe het werkt en hoe ook jij je perfecte routine kunt creëren is wat ik je vandaag wil uitleggen....


In dit bericht zul je leren...

01 Het idee achter junglück - rethinking starts with you!

02 Het principe: Layering!

03 Layering - Step by step

04 Het raadsel van de actieve ingrediënten - do's en dont's

05 Alles in een oogopslag

01 Het idee achter junglück - rethinking starts with you!

Duurzaamheid. Wij willen een cosmetica creëren die je huid op lange termijn helpt. Duurzaam, natuurlijk. Producten die dagelijks een goed gevoel geven en betrouwbaar inspelen op jouw individuele behoeften. Maar wij willen ons ook richten op "duurzame consumptie". Consumptie die een voordeel kan opleveren, niet alleen voor elk individu, maar voor ons in het algemeen.

Transparantie. Junglück is meer dan alleen cosmetica. Wij willen helpen om licht in de duisternis te brengen. Je kennis over ingrediënten verscherpen en je chemisch inzicht opfrissen. Wij willen dat je je huid leert kennen, zodat je deze met aandacht kunt verzorgen. Om dit te doen, willen wij zo transparant mogelijk voor je zijn. Zodat je precies weet wat je koopt en waarom het goed is voor je huid. Dat elk ingrediënt zijn rechtvaardiging heeft. Een kijkje achter de schermen!

Sociale verantwoordelijkheid. Omdat elk bedrijf een verantwoordelijkheid heeft. Het is zo belangrijk om verder te kijken dan de cosmetische pot en te zien welke impact je acties hebben. Welke onderwerpen relevant zijn en hoe wij als junglück ook buiten ons directe werkterrein een positieve bijdrage kunnen leveren. 

02 Het principe: Layering!

Of in het Nederlands: Laagje, laagje, laagje. Maar wat betekent layering eigenlijk in verband met cosmetica en skin care? Dit speciale verzorgingsprincipe vindt zijn oorsprong in Japan/Azië. Grofweg gaat het om de gerichte en individuele combinatie van zuivere verzorgingsproducten. Op die manier kunnen de ingrediënten elkaar optimaal aanvullen en kan hun werking op zinvolle wijze worden versterkt. Het belooft dat je perfect op invloeden van buitenaf kunt reageren, zoals het weer, kou en zon. Volgens het principe van actio-reactio, kan je je verzorging dus individueel aanpassen.

Er zijn een paar principes die helpen om Layering en cosmetica in het algemeen beter te begrijpen, zodat dit principe ook voor jou goed kan werken. Het beeld van een paar druppels olie in water is een goed voorbeeld. Je kunt duidelijk zien dat deze twee stoffen zich niet met elkaar vermengen, maar in afzonderlijke fasen voorkomen.

Dit is ook het geval in de cosmetica. Er zijn hydrofiele (waterminnende) producten die water als basis hebben. Voorbeelden hiervan zijn crèmes, serums, gels en lotions. Daartegenover staan lipofiele (vetminnende) producten. Zij hebben uiteraard een vette basis en dit omvat oliën, zalven en crèmes waarvan het watergehalte zeer laag is. Als je deze twee soorten producten tegelijkertijd op je huid "mengt", zullen er steeds twee fasen worden afgezet waardoor een ongewenst kruimeleffect kan ontstaan. Hoe je dit kunt vermijden, zul je zo meteen leren.

Het volgende basispunt, waaraan het ons in het dagelijks leven helaas vaak ontbreekt - de tijd. Breng veel zeer dunne laagjes aan, werk de verzorging langzaam en voorzichtig in en geef het ook voldoende tijd om in te werken. Dit kost allemaal tijd. Maar enkele stappen en die in de juiste volgorde, dat is de sleutel tot een gezonde en evenwichtige huid. Klinkt in het begin ingewikkeld, maar uiteindelijk is het dat niet en je zult zien, je huid zal je dankbaar zijn ☺!

03 Layering - Step by step

Step 1 Reinigung

Om toegang te creëren voor waardevolle werkstoffen, moeten de poorten van je huid eerst wijd opengezet worden. De Oil Cleansing methode is hier ideaal geschikt voor. Dankzij de zachte reinigingsolie worden make-up, vuil en andere viezigheden grondig van de huid verwijderd. Het mooie ervan is dat de olie super mild is en de zuurmantel van je huid met rust laat en dus niet irriteert. De reinigingsgel is echter net zo geschikt. Het kalmeert de huid dankzij organisch kamille-extract en reinigt tegelijk zacht maar grondig. 

Om je huid nog meer te kalmeren en te reinigen, kun je daarna een toner gebruiken. Ons Calendula Gezichtstoner of de Zink Gezichtstoner zijn hier perfect voor. De koele mist van de Toners ligt zacht op je huid. Het reinigt, verfrist & kalmeert en zorgt zo voor de perfecte afsluiting van je gezichtsreiniging. Het Rozenwater of de Aloë Vera Spray zijn ook heel geschikt als lichte toner en hydrateren en brengen de talgproductie in de huid in evenwicht. 

Step 2 Serum en concentraat

Nu is je huid klaar om iets nieuws te absorberen. Tijd voor regeneratie. Dit is waar serums een rol gaan spelen. Dankzij een hoge concentratie van actieve ingrediënten en een lichte, meestal eerder vloeibare tot gelachtige textuur, dringen ze diep in de huid en kunnen ze hun intensieve werking direct vrijgeven. Bij junglück heb je de keuze tussen

Hyaluron Concentraat: Intensieve hydratatie dankzij de evenwichtige mix van hyaluronzuren

Vitamine C Serum: antioxidant, perfecte verzorging voor puistjes, acne, pigmentvlekken & rimpels

Niacinamide Serum: vermindert roodheid, verfijnt de poriën en egaliseert de teint.

Retinol Serum: anti-oxidant, perfecte verzorging voor rimpels, pigmentvlekken en slappe wangen

AHA Peeling: verwijdering van oude huidcellen, toegang tot een stralende huid

Aloë Vera Gel: ultieme vochtboost, speciaal voor de gevoelige huid

Eén pompje of een paar druppels uit de pipet is voldoende om je hele gezicht goed te hydrateren met het serum of concentraat. Je kunt ook meerdere serums na elkaar gebruiken. Het belangrijkste is dat je je huid voldoende tijd geeft om de actieve ingrediënten te absorberen. Zo vermijdt je dat er een vervelende film op je huid achterblijft of dat het product zich van je huid lost.

Step 3 Oogverzorging

Zolang het serum geabsorbeerd is, kan je je aandacht op de oogzone richten. De huid is hier zeer gevoelig en dun, dus een speciale verzorging is super. We willen allemaal dat onze huid er fris en verjongd uitziet! De junglück oogcrème bereikt dit door de doelgerichte combinatie van cafeïne, hyaluronzuur en aloë vera. Voor een verbluffend wimpereffect kan je ons natuurlijke wimperserum op het bovenste ooglid aanbrengen! Et voilà!

Step 4 Crème

En de laatste stap: het tunen. Gordijn op voor de dikkere verzorgings producten. Elke huid reageert anders, dus je moet voor jezelf uitmaken welk niveau van vocht en rijkdom voor jou geschikt is. Bijvoorbeeld, onze lichte Hyaluron Crème Light. Deze trekt snel in en is zeer geschikt als make-up basis. Als er overdag een gespannen gevoel op de huid ontstaat, kan de iets rijkere Hyaluron Crème Medium beter geschikt zijn. Of de Hyaluron Crème Rich voor een droge huid.

Een andere optie voor de avondverzorging is onze Retinol Crème. Het vitamine A-gehalte is zodanig aangepast dat het ook kan worden gecombineerd met het Retinol Serum.

Step 5 Olie

Als je huid goed tegen oliën kan, kun je die ook gebruiken als een extra stap na de crème. Wij hebben arganolie, jojobaolie, amandelolie en ricinusrolie in ons assortiment.

Step 6 voor de dag - zonbescherming!

s Morgens moet de zonnecrème altijd het sluitstuk van het layering zijn. Het vormt het een beschermend laagje voor onze huid en hoort bovenop de layers te liggen. Zorg ervoor dat je een voldoende hoeveelheid gebruikt (topje ringvinger voor het gezicht) en de bescherming blijft verversen.

Voor de ultieme huidverzorging kunt u 1 à 2 keer per week een masker aanbrengen. Je kunt de Hyaluron Crème Rich mengen met wat Aloë Vera gel of je favoriete olie en dit rijkelijk op je gezicht aanbrengen. Laat het goed absorberen en verwijder voorzichtig de overgebleven crème.

In principe gelden de volgende richtlijnen voor je huidverzorgingsroutine: Van dun naar dik! En like lost het beste op in like! Als je deze zinnen in gedachten houdt, kak ook jij elk product in de perfecte volgorde in je routine integreren.

Optioneel:

Gezichtsmaskers

Gezichtsmaskers worden meestal na de reiniging aangebracht, even laten intrekken en dan afspoelen. Afhankelijk van welk masker je gebruikt, kun je je routine gewoon vervolgen. 

Kleimasker: werkt ontstekingsremmend en talgregulerend en bevrijdt de huid van dode huidcellen. 

Hennepoliemasker: heeft een kalmerend effect en hydrateert je huid intensief. 

 

Lipverzorging

Vergeet je lippen niet! Neem daarom ook onze lipverzorging op in je layering routine voor soepele en zachte lippen! 

04 Het raadsel van de actieve ingrediënten - do's en don'ts

Kan ik de actieve ingrediënten wild combineren, of moet ik ergens op letten?

In principe is een beetje voorzichtigheid geboden met vitamine C, retinol / vitamine A, BHA en AHA. Deze stoffen beïnvloeden de pH-waarde van de huid en kunnen de huid dus snel overbelasten of irriteren. Wij gebruiken echter derivaten van actieve stoffen die ook in een minder zuur milieu resistent zijn en dus bijzonder zacht voor de huid.

Wanneer je deze drie ingrediënten echter tegelijkertijd gebruikt, raad ik je aan de combinatie op een klein stukje huid uit te proberen en te zien hoe je er individueel op reageert. Bij alle drie moet je huid er langzaam aan wennen. Eerst 2-3 keer per week en dan langzaam de intensiteit verhogen. Retinol, BHA en AHA moeten bij voorkeur 's avonds worden gebruikt, omdat deze ingrediënten enige tijd nodig hebben om hun volledige effect te ontwikkelen. Ook maken ze de huid gevoeliger voor licht. Daarom is een zonnebescherming van ten minste LFS 30 na gebruik onontbeerlijk.

Een andere belangrijke vraag: Moeten alle producten van dezelfde fabrikant afkomstig zijn?

Hier kan ik zeggen dat producten van dezelfde fabrikant meestal op elkaar lijken wat hulpstoffen, emulgatoren enz. betreft en dus meer specifiek op elkaar zijn afgestemd. Bovendien gebruikt de fabrikant vaak dezelfde derivaten van actieve stoffen, zodat incompatibiliteit op transparantere wijze kan worden vastgesteld.

05 Alles in een oogopslag

Gezichtsreiniging:

Reinigingsolie, Reinigingsgel

Langdurig vocht & extra reiniging:

Zink Gezichtstoner, Calendula GezichtstonerRozenwater & Aloë vera spray of gel

Actieve ingrediënten:

Hyaluron Concentraat, Vitamine C Serum, Retinol Serum, AHA Peeling, BHA Peeling.

Lipiden:

Hyaluron Crème Light, Hyaluron Crème Medium, Hyaluron Crème Rich, Retinol Crème, oliën

Oogverzorging:

Oogcrème, wimperserum

Bescherming tegen de zon:

Zonnebrandcrème SPF 30

CONCLUSIE

Heb ik dit echt allemaal nodig? Alleen jij kunt een passend antwoord op deze vraag geven. Omdat jij jezelf en je huid het beste kent. Het Layering principe geeft je alleen een kader om je te ondersteunen. Hoe jij je huis uiteindelijk wilt samenstellen is helemaal aan jou. En dat is het mooie ervan. Individueler dan dat kan bijna niet.

Als je meer suggesties en tips nodig hebt, neem dan gerust contact met me op via info@junglueck.nl! :)


Neem tijd voor jezelf & wees goed voor jezelf :)!

Liefs, 

Lotte