De juiste volgorde - Layering

March 29, 2021

De juiste volgorde - Layering

by Nienke Bolt

Onze huid laat ons elke dag een nieuwe kant van onszelf zien. Het geeft ons een glimp van hoe wij ons van binnen voelen en biedt ons bovenal bescherming tegen de dagelijkse uitdagingen. Veel behoeften en veel open vragen - Welke zorg past echt bij mij?

Huidverzorging is een proces- en deze zin hebben wij bij junglück ter harte genomen! Daarom hebben wij een assortiment ontwikkeld dat door gerichte "mix & match" voor iedereen de juiste huidverzorging kan zijn! Hoe het werkt en hoe ook jij je perfecte routine kunt creëren is wat ik je vandaag wil uitleggen....

In dit bericht zul je leren...

 • Het idee achter JUNGLÜCK - Huidverzorging op maat door layering
  1. Layering Stap: Reinigen 
  2. Layering Stap: Verhelderen
  3. Layering Stap: Behandelen
  4. Layering Stap: Verzorgen
  5. Layering Stap: Beschermen
 • Personaliseer je huidverzorging - met gerichte producten voor jouw huid

 layering-hautpflege

 

Het idee achter JUNGLÜCK - Huidverzorging op maat door layering

Huidverzorging is niet zomaar huidverzorging. Op de cosmetica markt zijn er veel producten die volgens onze normen het beste helemaal niet op de huid zouden moeten worden aangebracht - zelfs sommige die op de lange termijn echt schadelijk kunnen zijn. Bovendien kan het zeer verwarrend en ingewikkeld zijn om erachter te komen wat precies de behoeften van je eigen huid zijn. Zelfs als je je huidtype en de behoeften van je huid kent, sta je voor een enorm aanbod en weet je nog steeds niet precies wat, wanneer, hoe en waar je het kunt gebruiken.

Huidverzorging is niet eenvoudig met al het aanbod en verwarrende informatie. Daarom hebben we als doel gesteld om het hele onderwerp zo eenvoudig mogelijk te maken, je te informeren over je huid, ingrediënten en producttoepassingen - en niet met complex jargon en vreemd klinkende INCI-aanduidingen, maar met duidelijke taal. Deze bijdrage moet je helpen de basisprincipes van ons verzorgingsprincipe te begrijpen: Layering & Combinatie van producten.

 

DE VUISTREGEL: VAN DUNVLOEISTOF NAAR DIKVLIEISTOF

Wat betekent dit precies? Er zijn hydrofiele (waterminnende) producten. Voorbeelden hiervan zijn lichte crèmes, serums, gels en lotions. Daartegenover staan lipofiele (vetminnende) producten. Ze hebben logischerwijs een vette basis. Hieronder vallen oliën, zalven en crèmes waarvan het watergehalte zeer laag is. Als je deze twee soorten producten tegelijkertijd op je huid aanbrengt, scheiden zich twee fasen af en kan er een onaangenaam korrelig effect ontstaan. Hoe je dit kunt voorkomen, lees je zo meteen.

Het volgende fundamentele punt dat ons in het dagelijks leven helaas vaak ontbreekt, is tijd. Breng veel dunne lagen aan, werk de verzorging langzaam en voorzichtig in en geef het voldoende tijd om in te trekken. Dit kan soms wat hectiek veroorzaken in de ochtend of de motivatie voor de volledige gezichtsroutine enigszins temperen. Met onze handige tips laten we je zien hoe je tijd bespaart en je huid toch uitgebreid verzorgt zonder al te veel moeite.

 

Ons principe: 5 stappen van layering

Die oorspronkelijke methode van layering komt uit Azië. Het is bedoeld om verschillende producten met specifieke effecten te gebruiken, zodat je een zo persoonlijk mogelijke huidverzorging hebt. We hebben nagedacht over welke behoeften we met onze producten willen aanpakken en hoe we ze het beste kunnen verdelen in de afzonderlijke stappen. Zo zijn we tot onze 5 stappen gekomen: Reinigen, Verhelderen, Werken, Verzorgen en Beschermen. Het mooie van dit layering principe: het is super persoonlijk en je hoeft niet alle 5 stappen over te nemen voor je persoonlijke routine als je wat minder tijd hebt. Wat de afzonderlijke stappen precies inhouden en hoe je er je eigen verzorgingsroutine van maakt, lees je in de volgende secties. 

1. LAYERING STAP: REINIGEN

 

Een grondige, maar zachte reiniging die de huid niet ontdoet van haar lipiden en vocht, vormt de basis van goede huidverzorging. Over het algemeen moet je ervoor zorgen dat je in deze stap geen producten met uitdrogende alcohol of agressieve reinigingsmiddelen gebruikt. Deze kunnen namelijk de beschermende huidbarrière aantasten, waardoor de huid haar waardevolle vetten en opgeslagen vocht sneller verliest. Na deze stap is de huid dus bezig met het opnieuw opbouwen van deze beschermende laag om effectief ziektekiemen, bacteriën en virussen te blijven afweren.

Onze reinigingsproducten, zoals de Reinigingsmelk, Reinigingsolie of -gel, bevatten geen irriterende stoffen, agressieve reinigingsmiddelen of uitdrogende alcohol. Je kunt hier het juiste product voor jouw huid vinden, afhankelijk van je voorkeur. Hoe dan ook, je huid blijft, ongeacht het gekozen product, gehydrateerd.

Reinigingsolie: Ideaal wanneer je je huid van make-up of zonnebrandcrème wilt ontdoen. Voor extra zekerheid kun je de Double Cleansing-methode toepassen: simpelweg twee keer met de reinigingsolie wassen of in de tweede "wasronde" met de reinigingsgel of -melk voorzichtig het vuil van de dag van je gezicht verwijderen. Vanwege de samenstelling van zeven waardevolle oliën is de reinigingsolie perfect voor droge, verzorgingsintensieve huid.

Reinigingsgel: De lichtste en olievrije variant van onze reinigingsproducten. Ideaal voor een zachte reiniging na het verwijderen van make-up of voor een vette huid of gemengde huid in de ochtend.

Reinigingsmelk: Super mild maar zeer grondig. Je kunt de reinigingsmelk zachtjes inmasseren met een katoenen doek of gewoon met je handen, en vervolgens afspoelen met lauw water. Het is geschikt voor alle huidtypes en is ook een goede ondersteuning voor het verwijderen van make-upresten.

2. LAYERING STAP: VERHELDEREN

 

Met andere woorden: Gezichtswater! Met het PHA, Calendula of Zink Gezichtswater kun je op een eenvoudige en effectieve manier actieve ingrediënten aan je huid toevoegen die passen bij haar individuele behoeften. Als je je huid licht wilt verhelderen en vooral wilt verfrissen, kies dan voor de Aloë Vera Spray of Rozenwater.

 

3. LAYERING STAP: BEHANDELEN

 

Hier komen de eerder genoemde hydrofiele producten in het spel - ter herhaling: dit zijn de waterminnende, watergebaseerde verzorgingsproducten. In deze categorie hebben we een zeer ruime keuze voor elke behoefte van de huid. Het mooie hiervan is dat je in deze stap ook meerdere producten met elkaar kunt combineren. Ik gebruik bijvoorbeeld graag 's avonds de BHA-Peeling en het Hyaluron Concentraat of het Vitamine C Sensitief Serum. En 's ochtends het Niacinamide Serum en het Hyaluron concentraat. Je ziet dus al dat de stappen 's ochtends en 's avonds mogen verschillen en productcombinaties veelzijdige opties bieden. Dat bedoelen we precies wanneer we het hebben over individuele huidverzorging die is afgestemd op de behoeften van jouw huid. Als je niet zeker weet welk van de serums geschikt is voor jou, raad ik je dit artikel aan: Serums in Skincare.

In deze categorie vind je trouwens ook onze ampullen en gezichtsmaskers. Hoewel ze misschien niet elke dag deel uitmaken van je layering-routine, zijn ze perfect voor uitgebreide self-care sessies in de avond!

4. LAYERING STAP: VERZORGEN

 

Zoals je hierboven al hebt gelezen, worden na de hydrofiele producten de lipofiele (vetminnende, op olie gebaseerde) producten toegepast. In deze stap gaat het dus om crèmes en pure oliën, maar ook om oogverzorging. Deze breng je het beste als eerste aan op het dunne en gevoelige gebied rond de ogen door zachtjes te deppen of door het Hyaluron Oogengel "in te rollen". Daarna volgt de crème of olie voor je gezichtsverzorging. Ook hier hebben we verschillende crèmes om uit te kiezen. Retinol voor rijpere of neigende tot onzuiverheden huid, Hyaluron Crème Medium of Light als vochtinbrengende crème, of de Hyaluron Crème Rich voor intensievere verzorging. Als je wilt weten welke gezichtsolie ideaal voor jou is, kun je gerust eens een kijkje nemen in dit tijdschriftartikel.

 

5. LAYERING STAP: BESCHERMEN

 

Soms kan het wat verwarrend zijn om te navigeren door het uitgebreide assortiment huidverzorgingsproducten en de juiste stappen te zetten voor een effectieve routine. Hopelijk helpen deze uitleg en aanbevelingen je om een goed begin te maken en de juiste producten te kiezen voor jouw huidtype en behoeften. Als je specifieke vragen hebt over bepaalde producten of als je meer advies nodig hebt, staan we altijd klaar om je te helpen. Vergeet niet om geduldig te zijn en de tijd te nemen om de effecten van de producten op je huid te observeren, omdat het resultaat vaak geleidelijk zichtbaar wordt. Veel succes en geniet van je huidverzorgingsroutine!

Personaliseer je huidverzorging - met gerichte producten voor jouw huid

Heb ik dit nu echt allemaal nodig? Alleen jij kunt een passend antwoord geven op deze vraag, omdat jij jezelf en je huid het beste kent. Het layering-principe geeft je een goede ondersteuning bij het combineren van werkzame stoffen in verschillende stappen. Hoe je uiteindelijk je verzorging wilt samenstellen, is volledig aan jou. En dat is ook het mooie eraan. Het kan niet persoonlijker.

Ik hoop dat deze post je heeft geholpen om wat duidelijkheid en uitleg te krijgen over je huidverzorging. Als je vragen hebt over de afzonderlijke producten en de behoeften van je huid, of als je niet zeker weet hoe je met de kennis uit dit artikel nu je persoonlijke verzorging moet samenstellen, wil ik je drie opties aanbieden die je zeker kunnen helpen:

 1. Je kent je huidtype en de behoeften van je huid niet? Ontdek je huidtype met ons huidconsultatie en slechts 6 vragen.
 2. Je kent je huid al goed, maar je weet niet zeker welke routine het beste bij je past? Doe de test!

Onze huid is een dankbaar orgaan als we het goed verzorgen. Dus, waar wacht je nog op?