Zomerse teint zonder zon

October 12, 2023

Zomerse teint zonder zon

by Nienke Bolt

Het wordt voorjaar en de zon begint zich steeds vaker te laten zien. Met de toenemende zonkracht zou je nu minstens je zonnebrandcrème weer uit de winterslaap moeten halen en terug in de badkamer zetten, als je die al had weggeborgen voor de grijze maanden.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in het JUNGLÜCK Team heeft niemand echt zin meer in een bleke winterhuid. We verlangen naar frisheid, een stralende teint, en de gebronsde gloed van de lentezon. Maar hier is de catch: UV-straling is helemaal niet goed voor onze huid, vooral nu deze na de lange wintermaanden gevoeliger is geworden voor licht. In deze eerste lentezon kunnen ernstige zonnebrandwonden ontstaan, want we vergeten vaak om ons juist nu goed te beschermen tegen UV-straling. In combinatie met de gevoeligheid van onze huid leidt dit eerder tot een ongezonde roodheid dan tot een mooie bruine teint.

De oplossing: Ons Tanning Drops voor een prachtige zomerse teint, zonder schadelijke blootstelling aan UV-straling.

ONZE TANNING DROPS

Zomerse teint zonder zon.

Naar het product

 

  1. Hoe werkt zelfbruiner?
  2. Hoe worden de Tanning Drops gebruikt??
  3. Dosering van de Tanning Drops 
  4. Een gezonde zomerse teint met Tanning Drops

1.Hoe werkt zelfbruiner?

Zelfbruiners zijn verkrijgbaar in allerlei vormen: als crème, gel, doek, spray... De bruining komt meestal van kleurpigmenten of werkzame stoffen. Kleine spoiler: ons zelfbruinend concentraat werkt beter - maar daarover later meer.

We hebben gekozen voor een concentraatvariant van onze zelfbruiner. Op deze manier kun je de dosering zelf aanpassen op basis van de gewenste bruiningsgraad en het mengen met je gezichtscrème of bodylotion. Gebruik het nooit op zichzelf, tenzij je zo knapperig bruin wilt worden als Ross uit Friends (seizoen 10, aflevering 3).

Maar hoe werkt het precies om de huid te bruinen?

Over het algemeen zijn er verschillende stoffen die de huid bruiner maken zonder blootstelling aan zonlicht. Sommige producten bevatten kleurpigmenten die op het huidoppervlak kunnen worden aangebracht. Het nadeel hiervan is dat deze pigmenten meestal niet alleen de huid kleuren, maar ook kleding, beddengoed en kussens. Je moet dus echt de inwerktijd in de gaten houden. We willen echter niet te lang stilstaan bij deze producten, omdat ons zelfbruinend concentraat helemaal zonder kleurpigmenten werkt. Hoe dan? Dankzij de ingrediënten DHA en erythritol. Beide stoffen zijn suikerafgeleiden van plantaardige oorsprong die reageren met de enzymen in de hoornlaag van de bovenste huidlaag. Dit proces staat bekend als de "Maillard-reactie". Op deze manier wordt je huid voorzichtig gebruind, zonder af te geven, dagelijkse toepassing of schadelijke UV-straling.


We hebben er bewust voor gekozen om DHA en erytrhrulose te combineren, omdat beide samen in onze tests de meest natuurlijke bruine kleur opleverden. Niet te oranje en niet te geel. We hebben dit intern in ons team grondig getest op verschillende huidtinten en allemaal vonden we het geweldig.
De aanwezige erythritol heeft nog een ander voordeel: hierdoor blijft de bruine kleur langer behouden dan bij producten waarin alleen DHA wordt gebruikt.

Selbstbräunungskonzentrat

NOG EVEN EEN OPMERKING: DHA is een stof die in het verleden vaak is gebruikt voor spray-tan-douches en daarbij vaak bekritiseerd werd. De fijne nevel waarmee je wordt besproeid, komt meestal ook via de luchtwegen in de longen terecht, wat zeker niet onschadelijk is. Bij uitwendig gebruik in een crème of, zoals bij ons, in de vorm van een serum, hoef je je echter geen zorgen te maken. Er zijn voorschriften waaraan DHA in een product moet voldoen, zoals met welke andere ingrediënten het mag worden gecombineerd, wat de minimale houdbaarheid is, enzovoort. Je kunt ons zelfbruiningsconcentraat dus zonder zorgen gebruiken. En ook op het gebied van milieubewustzijn hoef je geen compromissen te sluiten, want naast al deze voorschriften hebben we bij onze DHA gekozen voor een puur plantaardige variant.

Waarom is ons Tanning Drops bruin als we geen pigmenten gebruiken?

Geen zorgen, de bruine kleur van het concentraat dient alleen als hulpmiddel om er zeker van te zijn dat je het goed hebt gemengd met je crème. Normaal gesproken zou onze zelfbruiner kleurloos zijn, wat het moeilijk maakt om te zien of het echt volledig homogeen is gemengd in je handen. Daarom dachten we dat een natuurlijke kleurstof uit suiker het veel gemakkelijker zou maken, zodat je een gelijkmatig gebruinde huid krijgt. Je gebruinde huid geeft dus geen kleur af. Als je echter zeker wilt zijn dat de kleurstof van de Tanning Drops 's ochtends na het aanbrengen niet op je kleding afgeeft, plan dan een douche in voor de ochtend na gebruik.

2. Hoe worden de Tanning Drops gebruikt?

Nadat je nu weet hoe de bruiningstoverdrank precies werkt, wil je vast weten hoe je onze Tanning Drops kunt gebruiken.

Tanning Drops voor je gezicht: Het beste is om het concentraat te gebruiken in combinatie met de Hyaluron Creme Medium. Belangrijk voordat je begint met mengen en aanbrengen: zorg voor een gladde huid zonder ruwe plekken en restjes dode huidcellen. Het resultaat wordt namelijk mooi gelijkmatig op een gladde huid. Ik raad je ons Enzym Peeling aan! Meng 2-3 erwtgrote porties van het poeder met een paar druppels water tot een fijn schuim tussen je handen, waarmee je je huid voorzichtig exfolieert. Met de gereinigde huid kun je dan doorgaan met je normale avondroutine. Of het nu gezichtswater, serum, concentraat of alleen een crème is - de Tanning Drops kan worden gecombineerd met al je producten.

Als je bij de verzorgingsstap bent aangekomen, doe dan ongeveer 2-3 pompjes van je crème in je handpalm. Voeg de Tanning druppels toe naar behoefte en meng ze grondig met je vinger.

Tanning Drops voor je lichaam:  De toepassing op je lichaam werkt precies hetzelfde als voor je gezicht. Meng de gewenste dosis in je bodylotion in je handpalm totdat het goed is verdeeld. Masseer vervolgens de crème gelijkmatig in je huid. Zorg ervoor dat je je hele huidoppervlak inwrijft om strepen of lege plekken te voorkomen.

3. Dosering van de Tanning Drops

De dosering is volledig persoonlijk, omdat de bruining afhankelijk kan zijn van het huidtype en iedereen een verschillende intensiteit van bruining wil bereiken. Ik raad je aan om klein te beginnen. Ter referentie:

  • 1-2 druppels voor een lichte, natuurlijke bruining
  • 2-3 druppels voor een gemiddelde bruining
  • 4-5 druppels voor een intensieve bruining
Selbstbräunungskonzentrat
Op de foto hier zie je bijvoorbeeld hoe de verschillende doseringen eruitzien bij mijn collega's Sabrina, Marinus en Julie. We hebben 2 druppels aangebracht op de pols, in het midden 4 en helemaal onderaan zelfs 6 (voor degenen die het extra bruin willen).
ChatGPT

4. Een gezonde zomerse teint met Tanning Drops

Zoals je ziet, kun je met de Tanning Drops heel eenvoudig jouw individuele bruine tint bereiken. Van "even in de zon geweest" tot "ik woon op een strand in de Zuidzee," alles is mogelijk.

Dus ben je er klaar voor om de lente met een gebruind huidje te verwelkomen?