Werkzame stof Azelaïne: Een nieuw serum voor onzuivere en vette huid

January 9, 2024

Werkzame stof Azelaïne: Een nieuw serum voor onzuivere en vette huid

by Nienke Bolt

Vette huid? Puistjes? Roodheid? Azelaïne! De werkzame stof in ons nieuwe serum richt zich specifiek op onzuiverheden en overmatige talgproductie. Het is onze nieuwe doorbraak in de strijd tegen puistjes in het assortiment – naast onze puistjespasta vind je in dit lichte serum je nieuwe skincare-held voor een onzuivere huid.

Maar laten we eerst bij het begin beginnen: Wat is deze vreemd klinkende werkzame stof eigenlijk, wat doet het precies met je huid en hoe integreer je het serum het beste in je huidverzorgingsroutine? Dat en meer ontdek je in de volgende alinea's.

 1. Wat is Azelaïne?
 2. Welk effect heeft het Azelaïne Serum?
 3. Gebruik: Zo voeg je het Azelaïne Serum toe aan je huidverzorgingsroutine

unreine haut, ölige haut, azelain

1. Wat is Azelaïne ?

Azelain is een absolute trend-ingrediënt in de cosmetica! Vooral voor een vette en onzuivere huid is Azelaïne een echte aanwinst in de verzorging. De werkzame stof is van plantaardige oorsprong en staat bekend om zijn kalmerende werking bij ontstekingen. Deze eigenschap maakt Azelaïne bijzonder waardevol in de verzorging van puistjes, die in feite niets anders zijn dan kleine ontstekingen in de huid. Maar ook gevoelige huid die neigt naar rosacea profiteert van dit helden-ingrediënt. Azelaïne ondersteunt de huid bij het beschermen tegen externe invloeden zoals kiemen en bacteriën door de ontstoken gebieden te kalmeren en door de antibacteriële en antioxidatieve werking bij te dragen aan het genezen van onzuiverheden. Op deze manier kan de huidbarrière zich herstellen en hebben nieuwe kiemen en bacteriën veel meer moeite om zich in onze huid te vestigen.

unreine haut, ölige haut, azelain

2. Welk effect heeft het Azelaïne Serum?

Bij de ontwikkeling van ons Azelain Serum hebben we gekozen voor een combinatie van vier werkzame stoffen. Naast het kenmerkende Azelaïne bevat het melkachtige witte serum Zinc PCA, bosbesextract en paardenstaartextract. De ingrediënten vullen de werking van Azelaïne perfect aan, om je huid precies te geven wat ze nodig heeft.

Werkzame stof Azelaïne:

 • vermindert puistjes en onzuiverheden
 • matteert de teint en reguleert de talgproductie
 • ontstekingsremmend en antibacterieel
 • verheldert puistjeslittekens en egaliseert de huidtextuur

Werkzame stof Zinc PCA:

 • ook bekend als zinkzout PCA
 • is een bestanddeel van het natuurlijke vochtvasthoudende middel van de huid
 • Hydraterend en antimicrobieel (werkt tegen micro-organismen, bacteriën, schimmels, etc.)

Werkzame stof Bosbesextract:

 • krachtig antioxidant met een hoog Vitamine C-gehalte
 • beschermt de huid tegen oxidatieve stress
 • ontstekingsremmend en kalmerend voor de huid
 • beschermt tegen vroegtijdige door licht veroorzaakte huidveroudering

Werkzame stof Heermoesextract:

 • van biologische teelt
 • bijzonder hoog gehalte aan kiezelzuur
 • werkt vernieuwend voor de huid, verfijnt de poriën en is ontstekingsremmend

unreine haut, ölige haut, azelain

 Wat betekent dat concreet?

Het Azelain Serum is geschikt voor direct gebruik bij onzuiverheden. Net als de Puistjespasta zorgt het direct en gericht voor de verzorging van acute puistjes, mee-eters, roodheid enzovoort. Olieachtige glans wordt verleden tijd dankzij het matterende effect. Zachte maar effectieve verzorging voor jouw huid!

3. Gebruik: Zo voeg je het Azelaïne Serum toe aan je huidverzorgingsroutine

Volgens het layering-principe gebruik je het Azelain Serum in de derde stap: Behandelen. Over het algemeen brengen we producten aan van dun naar dik. Oliën komen als laatste, of voor de zonnebrandcrème 's ochtends.

Ter herinnering:

Stap 1: Reinigen

Hier gebruik je bijvoorbeeld de Reinigingsgel - ideaal voor een vette of onzuivere huid.

Stap 2: Verhelderen

Hier komt het gezichtswater in het spel. Snelle actieve ingrediënten die je onzuivere of vette huid verzorgen - bijvoorbeeld in het Zink Gezichtstoner.

Stap 3: Behandelen

Nu komt het Azelain Serum in het spel! Serums en concentraten kunnen hier hun werk doen.

Stap 4: Verzorgen

Tijd voor voedende crèmes, zoals bijvoorbeeld onze Hyaluron Crème Medium. Als je wilt, kun je hier nog aanvullen met een puur gezichtsolie.

Stap 5: Beschermen

Vergeet de zonnebrandcrème overdag niet!

Als je het Azelain Serum gebruikt, schud het dan voor het openen krachtig. 's Morgens en 's avonds kun je dan twee tot drie druppels op je vingertoppen doen en in je gezicht verdelen. Vermijd daarbij het gebied rond de ogen, maar masseer vooral de T-zone, want vooral bij een vette huid komen hier onzuiverheden en een vette glans voor. Laat het kort intrekken en ga dan verder met je routine.

Ook tijdens de zwangerschap kun je het serum gerust gebruiken! Als je in deze periode hormonale onzuiverheden krijgt of je huid gevoeliger is geworden, kan het serum verlichting bieden.

4. Azelaïne Serum: De Breakout Breakthrough!

Ben je nieuwsgierig geworden? In het team waren we dat zeker, toen we het voor het eerst mochten testen. Dat doen we trouwens met elk van onze producten. Alles gaat eerst door onze handen of over onze huid, voordat we het met een gerust hart aan jou doorgeven. De reactie op het Azelain Serum? Complete enthousiasme! Probeer het zelf en laat ons weten hoe het serum op jou werkt. Als je wilt, documenteer dan gerust het voor- en na-effect en stuur ons je feedback naar info@junglueck.de!

We horen graag van je!