Rijpe huid: tips voor de perfecte well-aging verzorging

December 5, 2023

Rijpe huid: tips voor de perfecte well-aging verzorging

by Nienke Bolt

Als rijpe huid wordt de toestand van de huid beschreven die op natuurlijke wijze met de leeftijd komt. En het gaat helemaal niet om het bestrijden van dit proces, maar eerder om de huid te ondersteunen. Met de juiste zorg kun je het echter een beetje vertragen en zo ons grootste orgaan een handje helpen.

Jong geleerd is oud gedaan! Wie op jonge leeftijd begint de huid op de juiste manier te ondersteunen, gezond te houden en te beschermen, zal er lang profijt van hebben. Rijpe huid verdient een combinatie van rijke oliën en de juiste actieve ingrediënten die zich specifiek richten op de opbouw en het behoud van de natuurlijke functies.
Voor een stralende, goed gehydrateerde huid, verminderde rimpels en een mooie teint.

Rijpe huid heeft gerichte verzorging nodig

Zoals je op de onderstaande grafiek kunt zien, neemt met de leeftijd het gehalte aan collageen, hyaluronzuur en elastine in de huid af. Hierdoor ontstaan rimpels, wordt de huidbarrière verzwakt en kan vocht sneller ontsnappen.

Het lichaam wordt na verloop van tijd steeds trager in het zelf produceren van deze stoffen. Hier zijn enkele actieve ingrediënten in je verzorging die je rijper wordende huid helpen om fris te blijven door haar te voorzien van wat ze nodig heeft.

Werkzame stoffen & Rijkheid: Schoonheidsgeheim voor een stralend mooie rijpe huid

Well-Aging Hero: Retinol

reife haut pflege

Of het nu in de vorm van een Serum of Crème is, retinol is HET actieve ingrediënt voor de verzorging van de rijpe huid.

Wat doet retinol? Het bevordert de celregeneratie van de huid en remt tegelijkertijd de afbraak van collageen. Het huidweefsel kan dus stabieler blijven, rimpels worden verminderd en de algehele huidstructuur wordt strakker.

Ontdek Retinol-producten

Vol vochtigheid: Hyaluronzuur

Om het vochtverlies van de rijpe huid te compenseren en haar vochtreservoirs aan te vullen, is hyaluronzuur perfect geschikt. Wat doet hyaluronzuur? We gebruiken onder andere laagmoleculair hyaluronzuur in onze Hyaluron-crèmes en het Concentraat. Het bestaat uit bijzonder kleine moleculen die doordringen tot in de diepere lagen van de huid, waar ze water binden. Het resultaat? Een stralende, volle huid! Willen we dat niet allemaal?

Ontdek Hyaluron-producten

 

Glow-Boost voor de huid: Vitamine C

reife haut hautpflege

Vitamine C is niet alleen een prachtige werkzame stof voor jongere huid. Op latere leeftijd is het de moeite waard om de concentratie een beetje te verhogen, als je huid niet gevoelig is. Bijvoorbeeld met onze 15% Vitamine C-Ampullen. Wat is het effect van Vitamine C? Het maakt rimpels glad en zorgt ervoor dat de huid aan elasticiteit en stevigheid wint. Bovendien kunnen bij deze concentratie pigmentvlekken worden opgelicht.

Ontdek Vitamine C producten 

 

Rijkdom met waardevolle oliën & geselecteerde crèmes

Voor soepele rijpe huid is niet alleen vocht en de juiste mix van werkzame stoffen nodig, maar ook waardevolle lipiden, oftewel vetten. Hier zijn bijvoorbeeld Jojobaolie, Amandelolie of zelfs Squaleen geschikt. Als je de voorkeur geeft aan een crème, raad ik onze effectieve Retinolcrème of een van onze Hyaluron crèmes aan, die al, afhankelijk van de gewenste rijkheid, een van de oliën bevatten.

Leuk bijeffect: Met de producten krijg je niet alleen de juiste rijkheid, maar ook de werkzame stoffen in een handig bruin glazen flesje!

Frisse blik met de juiste oogverzorging

reife haut pflege
Rimpels en lijnen rond de ogen zijn vaak de eerste tekenen van verouderende huid. Maar ook schaduwen kunnen vaker verschijnen. Oogverzorging met gerichte werkzame stoffen kan hier verlichting bieden.

Well-Aging: Geef je huid wat ze nodig heeft - op elke leeftijd

Onze huid verdient het om zo goed mogelijk door ons te worden ondersteund. Zodat ze ons zo lang mogelijk succesvol kan beschermen tegen externe invloeden, net zoals ze dat al sinds dag één doet.                                                               

Rijpe huid betekent niet het bestrijden van rimpels, schaamte en het verbergen van ouderdomsvlekken. Rijpe huid betekent levenservaring, kalmte en de wijsheid om je eigen lichaam te kennen, lief te hebben en te verzorgen.

%-split_content-%