Jouw Junglück verzorging als flash routine

January 9, 2023

Jouw Junglück verzorging als flash routine

by Lena Severin

Laten we eerlijk zijn: zelfs wij bij het team van JUNGLÜCK staan soms voor de spiegel en hebben niet echt zin in een uitgebreide verzorgingsroutine. Op sommige dagen hebben we gewoon geen tijd of willen we de dag snel beginnen en 's avonds lekker in bed vallen. En toch mag huidverzorging niet te kort komen. Daarom heb ik in het team eens gevraagd en 5 tips verzameld over hoe je met heel eenvoudige trucs je routine korter kunt maken.

  1. Mix it up: productcombinaties die tijd besparen
  2. Multitasking: zo bespaar je tijd
  3. Producten sorteren: je routine bij de hand
  4. Gezichtsreiniging: snel en grondig
  5. Laat de beauty tools in de kast staan

1. Mix it up: Productcombinaties die tijd besparen 

De makkelijkste manier om tijd te besparen met je gezichtsverzorging: Combineer de individuele stappen. Dit is echter niet bij elk product zomaar mogelijk, omdat een product op waterbasis niet goed mengt met een product op oliebasis. In principe kun je deze JUNGLÜCK productcategorieën mengen:

HYALURON CONCENTRAAT & SERUMS

Het Hyaluron Concentraat is één van onze favoriete producten omdat het elke huid een flinke portie hydratatie geeft en de huid fris houdt. Als je met het concentraat één van onze serums gebruikt, heb je de mogelijkheid om een paar minuten te besparen. Als je de Layering Steps volgt, zou je eigenlijk eerst het concentraat aanbrengen dat laten intrekken en dan het serum aanbrengen. Maar als het snel moet gaan, meng ik een pompje van het concentraat met 3-4 druppels van het serum in de palm van mijn hand. Bijvoorbeeld het Vitamine C Sensitief Serum. Daarna dep ik het mengsel op mijn neus, kin, wangen en voorhoofd en masseer het zachtjes in. In de zomer is dit eigenlijk het enige wat ik gebruik, plus zonnebrandcrème natuurlijk.

schnelle Hautpflege

GEZICHTSCRÈME & OLIËN

Vooral in de winter is een combinatie van concentraat en serum meestal niet genoeg. Om de huid te beschermen tegen de kou gebruik ik daarom de Hyaluron Dagcrème samen met de Jojobaolie. De tip die Michael me in mijn begintijd bij JUNGLÜCK gaf is echt goud waard: meng een pompje van de Dag- of Nachtcrème met 2-3 druppels van je olie, in mijn geval: Arganolie. Alle producten uit deze twee categorieën kunnen hier gecombineerd worden, dus maak je geen zorgen. Deze slimme truc bespaart je niet alleen wat tijd, maar voorkomt ook dat de producten  als kleine velletjes van je huid "rollen" als het niet lang genoeg laat intrekken. Oh, en nog één ding: vergeet natuurlijk niet 's morgens Zonnebrandcrème te gebruiken, ook in de winter.

OLIËN & SERUMS?

Gebruik je noch het Hyaluron Concentraat noch een crème en wil je je serum combineren met je olie? Zoals eerder uitgelegd, kan het soms moeilijk zijn om producten te mengen die niet dezelfde basis hebben. Een olie zal zich dus nooit echt mengen met een serum. Dit betekent voor je gezichtshuid is dat het serum op sommige plekken bovenop de olie kan liggen en niet goed wordt opgenomen. De regel "van dun naar dik" is hier zinnig. Olie en serum moeten daarom apart toegepast worden.

schnelle hautpflege

2. Multitasking: zo bespaar je tijd

Door producten te combineren kun je een paar minuten sparen in de ochtend. De volgende tip komt van ons lieve designteam: Multitasking in de badkamer. Misschien is deze tip al een normaal deel van je routine, maar ik weet zeker dat we allemaal af en toe een geheugensteuntje kunnen gebruiken. En ook dat ik niet de enige ben die 's ochtends in de badkamer al notificaties en socials checkt, terwijl mijn huid de individuele verzorgingsstappen opneemt. Dus bij deze een kleine herinnering voor ons allemaal: leg je telefoon weg in de badkamer - terwijl je serum werkt of je wacht tot je toner is ingetrokken, kun je in plaats daarvan je tanden poetsen, het koffiezetapparaat starten, de post halen of een snelle stofzuigbeurt in de kamer doen. Wat ook tot je ochtendroutine hoort, gebruik de kleine pauzes in je verzorgingsroutine voor andere dingen. Daarnaast verzameld je telefoon

veel bacteriën verzamelen. Als je steeds je vingers van het scherm naar je gezicht beweegt, riskeer je onzuiverheden en daag je vooral de beschermende barrière van de huid uit.

3. Producten sorteren: je routine bij de hand

Deze aanbeveling kreeg ik van Julie, onze Social Media Manager. Ze heeft de producten in haar badkamerkastje in de volgorde gezet zoals ze ze gebruikt. Waar de ochtendroutine verschilt van de avondroutine, zetten je de twee producten gewoon naast elkaar. Ook belangrijk: scheid de producten die je elke dag gebruikt van die welke je alleen enkele dagen per week gebruikt. Dus, in de ene hoek heb je je routine(s) met reiniger, toner, concentraat, serum, crème, olie en zonnebrandcrème. En, in een andere hoek heb je je BHA of AHA peeling, je gezichtsmasker of andere producten die je af en toe gebruikt. Zo heb je het juiste product meteen bij de hand.

schnelle hautpflege

4. Gezichtsreiniging: snel en grondig

Hoe laat het ook is: je kunt niet zonder je gezichtsreiniger om snel naar bed te kunnen. Het is de sleutel tot de huidverzorging! Ik kan het echter wel begrijpen als je het moeilijk vindt om je 's avonds na een lange dag of een wild feest veel als je geen moeite wilt doen. Vooral als je make-up hebt gebruikt, is het vervelend om eerst je oogmake-up af te wassen met een katoenen doekje en daarna één of twee keer je huid te reinigen. I feel you! En daarom ontdekte ik mijn liefde voor de reinigingsolie. Doe gewoon een kleine hoeveelheid olie in de droge palm van je hand en masseer het zachtjes op je gezicht. Bevochtig je handen en masseer je gezicht nog eens. Hierdoor ontstaat een lichte emulsie die je zachtjes in je huid kunt masseren. Was je gezicht daarna grondig met water om olie en vuil te verwijderen.

Het resultaat: altijd een fris gereinigde huid, onafhankelijk van mijn make up op had of alleen mascara zoals altijd.


Nog een tip: Als ik 's avonds laat thuiskom, ga ik meteen naar de badkamer voordat ik naar mijn slaapkamer ga. Op die manier is het voor mij gemakkelijker om mijn avondroutine keurig te doen en dan pas fris in mijn bed te zakken.

5. Laat de beauty tools in de kast staan 

Gezichtsrollers, Gua Sha stenen en katoen pads kunnen een pauze nemen als je een krap plan hebt. Voor een mini-massage ter compensatie masseer je gewoon je huid met je vingers om de lymfekanalen en de bloedstroom te stimuleren. Net als bij de Gua Sha steen breng je je dagcrème of een of een paar druppels olie op je gezicht ann en strijk je met je vingers achtereenvolgens over je voorhoofd, wangen en kaak. Beweeg altijd vanuit het midden van je gezicht naar buiten.

Voor de oogzone kan ik onze Oogcrème aanbevelen. De lichte textuur kun je zachtjes van binnen naar buiten inkloppen. Met deze mini-massage verminder je tegelijk wallen en stimuleer je de lymfestroom.

schnelle Hautpflege

Eenvoudige tips voor tijdbesparende verzorging

Misschien zijn deze tips en trucs geen nieuwe insights voor je, maar vooral in combinatie geven ze je wat extra tijd voor je dag. In alle haast wil ik je er echter aan herinneren dat het belangrijk is om af en toe weer net die extra tijd te nemen om jezelf bewust te verzorgen en helemaal bij jezelf te zijn.

Maar voor de dagen dat dat niet lukt, hoop ik dat onze tips je helpen!

En nu: veel plezier met het sorteren van de producten in je badkamerkast!