Een rijpe huid vanaf 25 jaar - Vier basisregels van huidveroudering

April 16, 2021

Een rijpe huid vanaf 25 jaar - Vier basisregels van huidveroudering

by Lotte van Gend

Rond je 25e begint de huid te verouderen. Afhankelijk van de genetische aanleg, soms meer soms minder snel. Niettemin is preventie de sleutel tot succes. Want als de huid eenmaal beschadigd is, wordt het moeilijker om dat met eenvoudige middelen tegen te gaan.

De grootste vijanden van de huid zijn UV-stralen en vrije radicalen. Beide vernietigen de structuur van de huid en laten belangrijke elementen zoals elastine, collageen en hyaluronzuur verdwijnen. De huid wordt dunner naarmate men ouder wordt en het aantal zweet- en talgklieren neemt ook af. De hydrolipide mantel kan zijn beschermende functie niet langer uitvoeren. Een slappe, droge huid met weinig elasticiteit, veerkracht en nauwelijks weerstand is het resultaat. De huid kan gemakkelijker beschadigd worden, er ontstaan irritaties en ontstekingen.

Als gevolg van UV-straling (de zogenaamde photoaging) komen er diepere rimpels en pigmentvlekken. En niet te vergeten huidkanker. Om dit voortschrijdende proces van huidveroudering te voorkomen, zijn er verschillende tips en trucs waarmee we zo vroeg mogelijk (dus vanaf ongeveer 25 jaar) moeten beginnen.
Aangezien elke huid, net als elke persoon, verschillend is, is het bijzonder belangrijk de conditie en behoeften ervan goed te kennen. Daarom moet een indeling in anti-aging-producten voor 30-jarigen, 40-jarigen, 50-jarigen enz. met een korreltje zout worden genomen. Omdat de behoeften van de huid niet altijd samenhangen met de leeftijd.

Een droge, vetarme huid die de neiging heeft gemakkelijk rimpels te krijgen, is kenmerkend voor de term "rijpe huid" en dus ook voorbestemd voor anti-aging-producten. Bij de een kan dit echter al op 30-jarige leeftijd optreden, terwijl het bij de ander halverwege de 40 begint. Daarom zijn er vrij algemene principes om het proces van huidveroudering tegen te gaan!

Onze vier basisregels voor de verzorging van de rijpe (wordende) huid zijn:


1. UV-Schutz
2. Antioxidanten vitamine C en E
3. Hydratatie Hyaluronzuur/ Ceramiden
4. Regeneratie vitamine A/Retinol

Hoe eerder we beginnen, hoe beter! (Preventie is makkelijker dan "behandeling".)


Het allerbelangrijkste is UV-bescherming. Onafhankelijk van de leeftijd! Dagelijks in de ochtend en het beste nog 1-2x per dag nachgecremt! Niet alleen in de zomer, maar eigenlijk altijd, vanaf een UV-index van 3! (Je kunt op internet nagaan welke UV-index momenteel van kracht is).

Antioxidanten beschermen de huid tegen vrije radicalen en dus tegen de vernietiging van de huidstructuur. In plaats van de huideigen bouwstenen aan te vallen, kunnen de vrije radicalen zich met de antioxidanten verenigen en zo de huid "met rust laten"! Vitamine C en E zijn hier zeer potent en zijn geschikt voor de bescherming. Wij raden hiervoor ons Vitamine C Intensief Serum aan. Hier is bewust gekozen voor een derivaat dat pas door biochemische processen in de huid wordt omgezet in de werkzame vorm, om het beter verdraagbaar te maken.

Naarmate de huidbarrière met de jaren zwakker wordt en de productie van vochtbindende elementen in de huid afneemt (bv. hyaluronzuur), verliest de huid voortdurend vocht. Dit leidt tot een verslapte huid en een vale teint. Verzorging met hyaluronzuur, aloë vera of ceramiden helpen de huid om vocht beter op te slaan, de huid strakker te maken en te laten stralen. Ons Hyaluron Concentraat is gebaseerd op aloë vera en voorziet de huid dus van optimale diepe hydratatie. Voor meer hydratatie zijn de Hyaluron Crème Light, Hyaluron Crème Medium en Hyaluron Crème Rich een goede aanvulling.

Een andere absolute klassieker en een onmisbaar onderdeel van de anti-aging verzorging is het all-round talent retinol. Retinol is de meest actieve vorm van de vitamine A-stofgroep voor extern gebruik. Het keert letterlijk het verouderingsproces van onze huid om. De afbraak van collageen wordt verminderd, de talgproductie wordt gereguleerd en de celregeneratie wordt gestimuleerd. Bovendien werkt retinol ook als een antioxidant tegen vrije radicalen! Afhankelijk van je huidtype, raden wij het Retinol Serum of de Retinol Crème aan.
Retinol is echter een „commitment for life" omdat regelmatig en voortdurend gebruik voor de beste resultaten noodzakelijk is.

 

En één ding is duidelijk: Er bestaat niet zoiets als een wondermiddel.
De interactie van verschillende goed gekozen actieve ingrediënten en producten is belangrijk. Natuurlijk zijn dingen als: een goede nachtrust, voldoende water drinken, evenwichtige voeding en beweging outdoors ook sterk bepalend over hoe gezond en stralend onze huid is.

Je goed voelen in je eigen lichaam, jezelf accepteren en deze liefde uitstralen is mijn kleine extra geheime tip!

Take Care!