JUNGLÜCK & Women for Women International steunen Oekraïense vrouwen

August 2, 2022

JUNGLÜCK & Women for Women International steunen Oekraïense vrouwen

by Jill Calli

Voor onze Internationale Vrouwendag campagne in 2022 gingen we de straat op en vroegen we passanten: hoe zou je jezelf omschrijven?

Moedig vandaag, bang morgen, soms geduldig, vaak impulsief, sterk maar ook kwetsbaar. Tegenstrijdigheden? Nee. We zijn vrouwen. We zijn rijk aan facetten. We zijn zoveel meer dan er in één vakje past. En dat wilden we met onze campagne bewijzen. 

We creëerden een canvas tas waarmee je de geweldige kwaliteiten van vrouwen aan de wereld kunt laten zien. En, omdat we niet alleen met deze boodschap empowerment wilden verspreiden, maar ook met gerichte steun een grotere impact wilden maken, zamelden we donaties in voor de week rond Internationale Vrouwendag.  Met elke gekochte tas doneerden we €5 aan Women for Women International. Samen hebben we Women for Women International kunnen steunen in hun missie. Namelijk om vrouwen uit crisisgebieden te helpen een zelfbepaald leven op te bouwen.

 

€ 868 om Oekraïense vrouwen te steunen   

Women for Women International helpt al bijna sinds 30 jaar vrouwen om na oorlog hun leven weer op te bouwen. Wat de oorlog in Oekraïne betreft, helpen ze vooral waar de hulp het dringendst nodig is: Vlak bij de grens en in Warschau. Om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken, heeft Women for Women International een samenwerkingsverband met partnerorganisaties opgezet. Eentje daarvan is Bereginia - Mariupol's Vrouwenvereniging, die vrouwelijke vluchtelingen en oorlogs-overlevenden in de grensstreek steunt. In de komende weken zal Women for Women International de steun uitbreiden tot plaatselijke organisaties, om vrouwen te steunen die in Oekraïne achterbleven en seksueel misbruik hebben meegemaakt.

In Polen konden medewerkers van Women for Women International hun partnerorganisaties en de gevluchte vrouwen spreken om uit te zoeken welke middelen ze het hardst nodig hadden. De nadruk ligt hier vooral op psychosociale steun en traumabegeleiding en het creëren van "veilige ruimten" voor vrouwen uit Oekraïne en derde landen. Maar ook counseling en preventie van gender-gebaseerd geweld, rechtsbijstand en hulp bij het vinden van een beroepsopleiding en andere steun worden aangeboden.

 

Het is precies dit engagement dat wij ondersteunen met onze donaties, die via onze campagne voor Internationale Vrouwendag werden verzameld in Zwitserland, Nederland, Italië en België. 868€ om precies te zijn.

Als je de verdere hulpverlening wilt volgen, kun je dat doen op de website van Women for Women International. (https://womenforwomeninternational.de/).

Als je onze campagne gemist hebt maar toch wilt helpen, kun je ook rechtstreeks doneren via de website (https://womenforwomeninternational.de/deine-spende-ukraine).