Mangroven Madagaskar

Project Eden & Klimaatneutraliteit

Alleen door duurzaam te handelen kunnen we ervan overtuigd zijn dat ons bedrijf gerechtvaardigd is. Consumptie kan iets goeds en nuttigs zijn als je het op de juiste manier aanpakt. Door onze samenwerking met Project Eden maken wij JUNGLÜCK als onderneming niet alleen klimaatneutraal, maar geven wij ook iets terug.

Hier sieht man einen Plantage von Project Eden in Madagaskar - Junglück

PROJECT EDEN

Project Eden is een non-profitorganisatie die zich niet alleen inzet voor klimaatbescherming en herbebossing, maar zich ook inzet voor eerlijke lonen en een zelfgekozen perspectief voor werknemers in de regio zelf.

Het doel van het project is om minimaal 100 miljoen bomen per jaar te planten en enkele tienduizenden mensen in arme regio's een eerlijke kans te geven. Dit concept heeft al een voorbeeldfunctie voor andere sociaal gemotiveerde klimaatbeschermingsprojecten en heeft ons dus ook geïnspireerd om iets meer te willen doen.

1 VERKOCHT PRODUCT = 1 GEPLANTE BOOM

Door samen te werken met het Eden Reforestation Project benadrukken wij ons duurzaam engagement. Voor elk verkocht JUNGLÜCK-product wordt een boom geplant in de noordwestelijke mangroves van Madagaskar. Herbebossing helpt niet alleen de CO2-uitstoot te compenseren, maar zorgt ook voor stabiliteit tegen erosie van de kustlijnen en verbetert zo ook de gezondheid van de oceaan en de aangrenzende koraalriffen.

CO2 POSITIVITEIT

Emissies die tijdens de productie onstaan kunnen niet worden vermeden. Wij willen met ons bedrijf echter CO2-neutraliteit bereiken. Daarom doen wij aan het eind van elk succesvol bedrijfsjaar een compensatiebetaling in de vorm van een investering in een duurzaam project. Bovendien is JUNGLÜCK al actief donateur van de Stichting “OroVerde Tropenwaldstiftung”, om de CO2-uitstoot door de natuurlijke fotosynthese van de bomen enigszins te compenseren.

Ook onafhankelijk van onze donatie-lidmaatschappen voor de bescherming van bossen zijn wij een klimaatneutraal bedrijf. Ter hoogte van de vastgestelde hoeveelheid CO2-uitstoot hebben wij aandelen (certificaten) van klimaatbeschermings-projecten verworven en zo bijgedragen aan de realisatie van projecten in India en Kenia.


Naast het klimaatneutrale bedrijfscertificaat realiseren wij een positieve CO2-voetafdruk door deel te nemen aan herbebossingsprojecten in Duitsland, Madagaskar en tropische bossen in Latijns-Amerika en Azië. Op die manier kunnen wij ervoor zorgen dat onze eigen CO2-uitstoot wordt gecompenseerd, zodat de toenemende opwarming van de aarde wordt afgeremd en de aankoop van onze producten aanvoelt als een goede daad.


Met zuivere producten voor een zuiver geweten.